مختصری در مورد تغذیه گیاهی:
هر موجود زنده براي ادامه حيات، رشد و توليد كمي و كيفي مطلوب نياز به تغذيه متناسب و متعادل و در مقاطع زماني مناسب دارد. گياه نيز بهعنوان يك موجود زنده خارج از اين مقوله نميباشد. بنابراين نباتات كشاورزي كه مولد محصولات كشاورزي مورد نياز انسان ميباشند براي توليد كمي و كيفي بهينه با توجه به شرايط اقليمي و منطقهاي و ساير عوامل مؤثر در كشاورزي به تغذيه مطلوب نيازمندند. تغذيه گياه از طريق خاك و برگ انجام ميپذيرد. اهم عناصر غذايي مورد نياز گياهان را ميتوان به ترتيب زير دسته بندي نمود:
مواد غذايي اوليه: ( به مقدار نسبتاً زياد مورد نياز گياهان است )
ازت (N)
فسفر( p)
پتاسيم (K)
مواد غذايي ثانويه: ( به مقدار متوسط مورد نياز گياهان است )
كلسيم (Ca)
منيزيم (Mg)
گوگرد (S)
عناصر غذايي ريزمغذي : ( به مقدار نسبتاً ً كم مورد نياز گياهان است )
روي (Zn)
بُر(B)
منگنز (Mn)
مس (Cu)
آهن (Fe)
موليبدن (Mo)