close
تبلیغات در اینترنت
گياهى از خانواده سيب زمينى بادمجان گوشت فقرا
loading...

سایت پروژه های علمی

گياهى از خانواده سيب زمينى بادمجان گوشت فقرا

گياهى از خانواده سيب زمينى بادمجان گوشت فقرا

گياهى از خانواده سيب زمينى بادمجان گوشت فقرا:

 

بادمجان از خانواده بزرگ سيب زمينى است كه بنابر شواهد، وطن اصلى اش كشور هندوستان است. چينى ها از قرن نهم هجرى با اين گياه آشنا شدند و باقى نقاط جهان از قرن شانزدهم ميلادى پى به بادمجان و خواص آن بردند. همين اول كار بگوييم كه بادمجان از نظر غذايى، نيروى زيادى ندارد بنابراين مى توانيد در رژيم لاغرى از آن استفاده كنيد. حال ساير خواص:

۱- اگر به خوردن بادمجان حساسيت داريد، نخوريد.

۲- بادمجان معده را تقويت مى كند و عرق بدن را از بين مى برد و چنان چه شما از كسانى هستيد كه دست هايتان هميشه عرق مى كند، از آب سياه پوست بادمجان استفاده كنيد و يا دست خود را مدتى در جوشانده آن بگذاريد.

۳- در صد گرم بادمجان۳۰، كالرى انرژى، ۹۲ گرم آب، ۳ درصد پروتئين، ۶ درصد نشاسته و ۲ گرم چربى وجود دارد به علاوه ويتامين هاى A و B و C.

چند توصيه: بهترين نوع بادمجان، قلمى، بدون تخم و رسيده است. قديمى ها به اين نوع بادمجان، جوجه گياهى مى گفتند. قبل از پختن بادمجان، چند شكاف در آن درست كنيد روى آن نمك بريزيد و در آب سرد بچينيد. مدتى بعد آب سياه و تند آن را عوض كنيد تا هم سم آن گرفته شود و هم خوشمزه تر شود. اگر چربى شما بالاست، خودتان را به آب پز بادمجان عادت بدهيد. بادمجان را با روغن بودار سرخ نكنيد. بادمجان با وجود پياز و سير بسيار خوشمزه تر مى شود!

آشپزى با بادمجان: غذاها و ترشى هاى بسيارى مى توان با بادمجان تهيه كرد. در زير به مواد اوليه و طرز پخت چند مورد پرداخته ايم.

ته چين بادمجان: بادمجان را درسته پوست كنده و در روغن سرخ مى كنيم. نصف ماست و زعفران را پس از مخلوط كردن به بادمجان ها مى افزاييم. برنج را مانند چلو آبكش مى كنيم و در ته ديگ قدرى برنج روى آب و روغن مى ريزيم و روى آن بادمجان ها را كنار هم قرار مى دهيم و بقيه زعفران و ماست را روى آن مى ريزيم. پس از دم كشيدن برنج، روغن روى آن داده و در ديس مى كشيم.

دلمه بادمجان: دلمه اين گياه بسيار خوش طعم است. براى اين كار ابتدا پوست بادمجان ها را مى كنيم و سر آن ها را زده و تخمشان را خارج كرده و داخل آن را از مايه قيمه پر مى كنيم و سر بادمجان را مى دوزيم و بعد آن را در روغن سرخ مى كنيم و پس از آن قدرى آب گوجه فرنگى به بادمجان ها اضافه مى كنيم تا بجوشد و پخته تر شود.

كوكوى بادمجان: بادمجان ها را پوست كنده و سرخ مى كنيم و مى گذاريم با قدرى آب و نمك و فلفل بجوشد و تقريباً آبش تمام شود. سپس آن را خوب كوبيده و تخم مرغ را با قدرى نمك و آرد به آن مى افزاييم و مانند ساير كوكوها در ماهيتابه سرخ مى كنيم. در صورت تمايل مى توانيد بادمجان كبابى را هم چرخ كرده و با تخم مرغ كوكوى بادمجان درست كنيد.

حليم بادمجان: بادمجان ها را پوست كنده و سرخ مى كنيم. يك عدد پياز سرخ شده به آن مى افزاييم، نمك و فلفل مى زنيم و كنارى مى گذاريم. گوشت سرسينه چرب بدون استخوان را با قدرى نخود و چند عدد پياز متوسط مى پزيم. پس از پخته شدن گوشت دوباره با بادمجان ها مى گذاريم بپزد و سپس با گوشتكوب گوشت و بادمجان پخته را خوب كوبيده و له مى كنيم. براى تزيين روى غذا پس از آماده شدن، مى توان از كشك همراه با نعناع داغ و سير داغ و گوشت قيمه كرده، استفاده كرد .

ترشى بادمجان: ترشى بادمجان را به اندازه مصرفتان درست كنيد به اين ترتيب خواص ترشى تازه را تجربه خواهيد كرد. طرز تهيه سه نوع ترشى بادمجان را آورده ايم: ۱- بادمجان ها را كوچك انتخاب كرده، سر آن ها را زده و در سركه مى جوشانيم و سپس شكم آن ها را از ادويه ترشى و سبزى ترشى(سبزى هاى معطر نظير نعناع و ريحان و مرزه) پر كرده و روى هم در يك شيشه دهان گشاد مى گذاريم. بعد از پاشيدن نمك، در شيشه را محكم مى بنديم ودر جاى گرم قرار مى دهيم. ۲- در اين طريقه، پوست بادمجان را مى گيريم و پس از جوشاندن در سركه و نمك و سرد شدن، چرخ مى كنيم و پس از افزودن سياه دانه و ادويه ترشى، روى آن سركه ريخته و در بسته، نگهدارى مى كنيم. ۳- بادمجان را پس از كندن پوست و جوشاندن در سركه، چرخ مى كنيم. سپس تمرهندى را كه شب قبل در سركه خيسانده ايم پس از درآوردن هسته از صافى رد و به بادمجان ها اضافه مى كنيم و نظير دو مورد قبل در ظرف شيشه اى دهان گشاد گذاشته و پس از افزودن نمك و سركه، محكم مى بنديم.

        www.ake.blogfa.com                          www.ake.blogfa.com    

نوشته شده در تاريخ ۸۸/۰۱/۳۰ توسط مهندس محمد اکرم ایرندگانی
نظرات () تاریخ : پنجشنبه 09 مهر 1394 زمان : 22:6 بازدید : 311 نویسنده : nevisandeh
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی

تبلیغات
Rozblog.com رز بلاگ - متفاوت ترين سرويس سایت ساز
اطلاعات کاربری
آرشیو
  • 1396
  • 1394