close
تبلیغات در اینترنت
كلروپتاسيم شدت بيماري لكه قهوه‌اي در برنج را کاهش می دهد
درخواست فیلم دانلود سریال جدید دانلود فیلم ایرانی دانلود فیلم خارجی
  • لیست کلیه تجربیات دبیران برای رتبه خبره و عالی

    لیست کلیه تجربیات دبیران برای رتبه خبره و عالی

  • لیست و فهرست کلیه اقدام پژوهی ها

    لیست و فهرست کلیه اقدام پژوهی ها

  • رمز های جی تی ای 5 بصورت کامل

    رمز های جی تی ای 5 بصورت کامل

  • معرفی دانشکده سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

    معرفی دانشکده سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

  • معرفی دانشکده سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

    معرفی دانشکده سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

  • آشنایی با دانشکده فنی انقلاب اسلامی

    آشنایی با دانشکده فنی انقلاب اسلامی

  • آشنایی با دانشکده فنی انقلاب اسلامی

    آشنایی با دانشکده فنی انقلاب اسلامی

  • آشنایی با دانشکده فنی انقلاب اسلامی

    آشنایی با دانشکده فنی انقلاب اسلامی

  • معرفی نظام آموزش عالی فیلیپین

    معرفی نظام آموزش عالی فیلیپین

  • معرفی نظام آموزش عالی ترکیه

    معرفی نظام آموزش عالی ترکیه

تبلیغات در سایت تبلیغات در سایت
  • تاریخ ارسال : یکشنبه 19 مهر 1394
  • بازدید : 392 مشاهده
كلروپتاسيم شدت بيماري لكه قهوه‌اي در برنج را کاهش می دهد

مصرف كلروپتاسيم به عنوان كود در زمين‌هاي ضعيف، شدت بيماري لكه قهوه‌اي برنج را كاهش مي‌دهد.
مهندس امير مسعود طايفه سلطانخاني كارشناس زراعت و اصلاح نباتات در مقاله‌اي به بررسي بيماري لكه قهوه‌اي برنج با نام علمي Bipolaris Oryzae پرداخته است.
در بخش اول اين مقاله آمده است: اين بيماري روي برنج ، درخشكه كاري و آبي همه مناطق عمده برنجكاري اتفاق مي‌افتد و عامل آن يك نوع قارچ است. قارچ عامل بيماري از طريق بذر قابل انتقال است و با كشت بذور آلوده گياهچه‌هاي حاصله از ابتدا مبتلا هستند. اين بيماري كه به بلايت برنج نيز معروف است مدتها تصور مي‌شد كه دراثر كمبود مواد غذايي در خاك ايجاد شده و با بيماري غيرانگلي اكيوچي اشتباه گرفته مي‌شود.
اين مقاله مي‌افزايد: اين بيماري روي برنج‌هايي كه در خاك مواد غذايي كم بخصوص پتاسيم، منيزيم، سيليس، آهن و كليسم مي‌رويد متداول است. زيادي و كمي ازت حساسيت بوته‌هاي برنج را به لكه‌ قهوه‌اي افزايش مي‌دهد. كم‌آبي نيز حساسيت ميزبان را مي‌افزايد.
بررسي‌هاي اين مقاله در خصوص علائم بيماري نشان داد: اين بيماري بر روي برگها، ساقه‌ها، غلاف برگ، پوشش دانه‌ها و دانه‌ها ديده مي‌شود، ولي بيشتر اوقات نشانه‌هاي بيماري روي برگها مشاهده شده است. علائم بيماري ابتدا به صورت نقاط ريز قهوه‌اي روي برگ تشكيل مي‌شود، بعدا اين نقاط كم‌كم بزرگتر مي‌شوند و به شكل لكه‌هاي گرد يا بيضي قهوه‌اي به صورت بذر كنجد درمي‌آيد. لكه‌ها روي برگهاي بوته‌هاي مسن‌تر قهوه‌اي روشن، مركز آن خاكستري و حاشيه آن تيره يا قهوه‌اي قرمزرنگ است.
همچنين قارچ عامل ممكن است با آلوده‌سازي بذرها به صورت مستقيم خسارت بزند كه بعدا هم بذرها خوب جوانه نمي‌زند و گياهچه‌هاي ضعيفي ايجاد مي‌كند. آلودگي نشاء در خزانه زماني اتفاق مي‌افتد كه از بذور آلوده استفاده شود و خزانه‌هاي برنجي به شدت مورد حمله قرار گيرد از دور نشانه‌هاي بيماري كه شامل قهوه‌اي شدن و سوختگي برگهاست در آنها ديده مي‌شود. آلودگي در مزارع اصلي نيز با فراهم‌شدن شرايط جوي مطلوب براي ايجاد و گسترش بيماري شدت پيدا مي‌كند و حتي در بعضي از مواقع ممكن است با بيماري بلاست اشتباه ‌شود.
در بخش پاياني اين مقاله در خصوص راههاي كنترل و مبارزه اين بيماري آمده است: بهترين زمان مبارزه با بيماري لكه قهوه‌اي برنج قبل از كاشت است و كشت ارقام مقاوم نيز شدت بيماري را كاهش مي‌دهد. با ضدعفوني كردن بذور با قارچكش‌ها نيز مي‌توان اين بيماري را كنترل كرد.

 

]

 

نوشته شده در تاريخ ۸۸/۰۱/۲۵ توسط مصطفی گلوی