close
تبلیغات در اینترنت
تأثیر فاکتورهای محیطی در مرحله گلدهی و پرشدن دانه گیاه برنج

تصاوير منتخب

تصاوير برگزيده

بایگانی

شبکه های اجتماعی

تأثیر فاکتورهای محیطی در مرحله گلدهی و پرشدن دانه گیاه برنج

تأثیر فاکتورهای محیطی در مرحله گلدهی و پرشدن دانه گیاه برنج

رطوبت نسبی:
افزایش رطوبت نسبی در مرحله گلدهی و پر شدن دانه باعث کاهش تلقیح و فرآیند پرشدن دانه می‌شود.
درجه حرارت:
کاهش درجه حرارت (کمتر از 17-15 درجه سانتیگراد) سبب کاهش تلقیح سنبلچه‌های برنج در مرحله گلدهی می‌شود. چنانچه کاهش درجه حرارت با افزایش رطوبت نسبی و باران همران باشد این روند شدت بیشتری خواهد گرفت.
باران:
وجود نم‌نم باران به صورت مداوم (بیش از 24 ساعت) سبب خوابیدگی ارقام محلی و پابلند برنج می‌شود. ولی باران‌های شدید به مدت کم هم سبب خوابیدگی گیاه برنج (بویژه ارقام پابلند محلی ) می‌شود.
باد:
چنانچه سرعت باد از 10(m/s) بیشتر شود سبب خوابیدگی برنج می‌شود. باد سرد یا گرم هم اثر نامطلوب روی رشد گیاه برنج و فرآیند پرشدن دانه دارد. باد گرم در مرحله گلدهی سبب کاهش تلقیح و در مرحله پر شدن دانه سبب کاهش فرآیند پرشدن دانه می‌شود.
در دمای پائین و رطوبت نسبی بالا و همچنین بارندگی سبب کاهش فرآیند تعرق در گیاه برنج شده و در نتیجه جریان توده‌ای آب به همراه مواد غذائی به سمت بالای گیاه و خوشه کم می‌شود. در نتیجه تداوم این شرایط در زمان گلدهی و پرشدن دانه سبب کاهش محصول و عملکرد دانه می‌شود.

ارسال نظر

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی