close
تبلیغات در اینترنت
زراعت غلات
درخواست فیلم دانلود سریال جدید دانلود فیلم ایرانی دانلود فیلم خارجی
  • لیست کلیه تجربیات دبیران برای رتبه خبره و عالی

    لیست کلیه تجربیات دبیران برای رتبه خبره و عالی

  • لیست و فهرست کلیه اقدام پژوهی ها

    لیست و فهرست کلیه اقدام پژوهی ها

  • رمز های جی تی ای 5 بصورت کامل

    رمز های جی تی ای 5 بصورت کامل

  • معرفی دانشکده سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

    معرفی دانشکده سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

  • معرفی دانشکده سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

    معرفی دانشکده سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

  • آشنایی با دانشکده فنی انقلاب اسلامی

    آشنایی با دانشکده فنی انقلاب اسلامی

  • آشنایی با دانشکده فنی انقلاب اسلامی

    آشنایی با دانشکده فنی انقلاب اسلامی

  • آشنایی با دانشکده فنی انقلاب اسلامی

    آشنایی با دانشکده فنی انقلاب اسلامی

  • معرفی نظام آموزش عالی فیلیپین

    معرفی نظام آموزش عالی فیلیپین

  • معرفی نظام آموزش عالی ترکیه

    معرفی نظام آموزش عالی ترکیه

تبلیغات در سایت تبلیغات در سایت

زراعت غلات

پست شماره 1223
  • تاریخ ارسال : یکشنبه 19 مهر 1394
  • بازدید : 406 مشاهده

زراعت غلات

تاریخچه پیدایش گیاهان زیاد مشخص نیست / ولی در مورد گندم و جو می گویند که احتمالا زود تر از گیاهان دیگر بوجود آمده است و سطح زیر کشت آن در جهان از همه بیشتر است .

از ساقه گندم هم در تغذیه حیوان و هم در تهیه خمیر کاغذ استفاده می شود

طبقه بندی گیاهان گرامینه :

1- گروه غلات مناطق سرد و معتدل

1-گندم 2- جو 3- چاودار 4- یولاف

2- گروه غلات مناطق گرم

1- برنج 2- ذرت 3- سورگم 4- ارزن

گروه اول ویا غلات مناطق سرد و معتدل شامل گروهی از گیاهان می باشند که صفر فیزیولوژیکی آنها کمتر از 10 درجه سانتی گراد بوده " دوره رشد و نمو آنها از مرحله تولید جوانه تا رسیدن کامل خیلی طولانی بوده ودربرابر سرما مقاومت نسبتا بالایی دا شته ودر دوران رشد نیاز به مدتی توقف رشد ویا خواب زمستانه دارند

صفر فیزیو لوژیکی : حداقل درجه حرارتی که بذر هر گیاه در آن درجه حرارت می تواند در آن جوانه تولید کنند .

گروه دوم شامل گیاهانی می با شند که صفرفیزیولوژیکی آنها بالا تر ازده درجه سانتی گراد بوده در دوران رشد در برابر سرما خیلی حساس بوده " دوران رشد و نمو آنها به مراتب کوتاه تر از گروه اول بوده و دارای توقف رشد نمی باشند . از طرفی دیگر با توجه به کوتاهی دوره رشد نسبت به گروه اول نیاز آنها به آب و مواد غذایی خیلی بیشتر از گروه اول می با شد . فراورده های گروه دوم بیشتر از گروه اول است .

تاریخچه گندم :

در بین گیاهان زراعتی به خصوص غلات به احتمال زیاد گندم اولین گیاهان است که بوجود آمده است این گیاه حدود 6500 سال قبل از میلاد در سطح وسیعی از کشورهای آسیا کاشت می شده و به احتمال زیاد مبداء اولیه پیدایش آن از قاره آسیا و منطقه سوریه می باشد . ازطریقه سوریه ابتدا به ایران آمده سپس به ترکیه برده شده و به تدریج در سایر کشورهای اسیا یی که شرایط آب و هوایی برای آن مناسب بوده مورد استفاده قرار گرفته است . و پس از آن به سایر قاره های جهان برده شده در حال حاضر بیشترین سطح زیر کشت برای آسیا و کمترین آن مربوط به قاره آفریقا می با شد . بزرگترین کشورهای تولید کننده گندم از نظر مقدار تولید در واحد سطح عبارت اند از فرانسه " هلند " دانمارک " و عربستان صعودی و بزرگترین کشورهای تولید کننده از نظر سطح زیر کشت شامل آمریکا استرالیا آرژانتین و کانادا می باشد مصرف سرانه نان در ایران 220 کیلو گرم است . عربستان با تولید 5 تن در هکتار در آسیا نفر اول است .

سطح زیر کشت گندم در ایران حدود 65000000 هکتار بوده به دلیل کمبود آب و همچنین کمبود ریزش باران به خصوص در اواخر بهار و تابستان حدود 3/2 سطح زیر کشت به صورت دیم و بقیه به صورت آبی است . ولی مقدار محصول تولید از زمینهای آبی حدود سه برابر زمینهای دیم می باشد . بیشترین سطح زیر کشت گندم مربوط به استانهای خراسان و فارس بوده ولی بیشترین مقدار تولید گندم مربوط به استان فارس می باشد . در مورد گندم دیم بیشترین مقدار تولید و همچنین سطح زیر کشت مربوط به گرگان بوده و کمترین مقدار تولید مربوط به استانهای بوشهر و همدان می با شند .

نکته : زمین های ایران از نظر ازت فسفر و کربن ضعیف اند ولی از نظر پتاس غنی است .

10/7/84

گندم:

مهمترین اندام شامل دانه و ساقه می با شد که هر کدام شامل مواد تشکیل دهنده مختلف و با نسبت های متفاوت بوده که مهترین ماده تشکیل دهنده این دو اندام عبارت اند از :

ساقه

دانه

 

15-10 %

15- 10%

رطوبت

30-25 %

74- 54 %

هیدرات کربن

2-1 %

25-8 %

پرتئین

2-1 %

2-1 %

چربی

50-30 %

2-1 %

سلولوز

5-3 %

2-1 %

مواد معدنی

اختلاط آرد گندم با آب و سایر مواد را که در برابر گرمای مناسبی می توان از آن انواع نان تولید نمود کیفیت ویا خاصیت نانوایی می نا مند .

خاصیت نانوایی دردرجه اول مربوط به نسبت پرو تئین موجود در دانه گندم بوده و چون این نسبت درگندم های مختلف ثابت نمی باشد در نتیجه کیفیت نانوایی هر یک از نان ها متفاوت خواهد بود .

 

 

 

 

 

 

 

نوشته شده در تاريخ ۸۸/۰۲/۰۲ توسط مهندس محمد اکرم ایرندگانی